لیست اختراعات مجتبي جودكي
با توجه به رشد تكنولوژي و افزايش روز افزون دستگاه هاي الكترونيكي قابل حمل، نياز و مشكلات تامين انرژي اينگونه دستگاه ها هم افزايش مي يابد. طرح فوق كه با نام كوله پشتي خورشيدي مشهود است پاسخي به نياز هاي انرژي اينگونه دستگاه ها مي باشد. در اين طرح از سلول هاي خورشيدي استفاده مي شود كه نه تنها توانايي توليد انرژي را در شرايط مختلف آب و هوايي اعم از آفتابي، ابري و باراني داراست بلكه انعطاف پذير هم مي باشند. سيستم كوله پشتي طوري طراحي شده است كه داراي سه حالت كاربري مي باشد، شامل: 1- استفاده مستقيم بدون باتري (Online Connection) 2- استفاده غير مستقيم با باتري (Offline Connection) 3- استفاده چند منظوره (Multi Connection) اين طرح كاربري هاي مفيد ديگري هم دارد كه آنرا از طرح هاي مشابه متمايز مي سازد. اين كوله پشتي طوري طراحي شده است تا در زمانيكه نيازي به استفاده از انرژي جهت ادوات الكترونيكي نباشد مقداري از انرژي خود را صرف كنترل و ثابت نگه داشتن دماي بدن كاربر مورد استفاده قرار مي دهد. همچنين كوله پشتي به طريقي طراحي شده تا سطح خيلي بزرگتري را در معرض نور خورشيد قرار دهد. اين كوله پشتي خورشيدي داراي كاربرد چند منظوره بوده و موارد استفاده از آن بسياري از مصرف كنندگان را در بر مي گيرد كه مي توان به تامين انرژي ادوات همراه همچون روشنايي، GPS ، دستگاه هاي ارتباطي و غيره اشاره نمود. يكي ديگر از مواردي كه اهميت استفاده از اين طرح را افزايش مي دهد، كاربرد كنترلي دماي بدن طرح است بطوريكه با استفاده از اين سيستم، بدن كاربر در شرايط مطلوب قرار گرفته و بدن انرژي خود را صرف گرمايش نمي نمايد كه خود باعث بازدهي فيزيكي افراد بخصوص كوهنوردان و ... در شرايط هواي سرد مي باشد.
خورشيدياب دومحوره با اسكن دوگانه يك خورشيدياب ارزان و كم حجم تمام خودكار استكه با سرعت و دقت بالا خورشيد را پيدا كرده و پانلهاي خورشيدي (يا آينهها) را عمود بر تابش خورشيد قرار ميدهد. اين خورشيدياب داراي سه بخش مجزاي رديابي، كنترل جهت پانل خورشيدي و ارتباط دهندهي بيسيم است. بخش اول با سرعت خورشيد را رديابي و سپس مختصات آنرا توسط ارتباط بيسيم به بخش بعدي منتقل ميكند و در بخش بعدي پانلها بهطور دقيق در جهت خورشيد قرار ميگيرند. نوآوري اين ايده در بخش اول و در روش اسكني سريع و دقيق ميباشد كه از يك صفحه سنسور تشكيل شده است و براي اولين بار مانند حركت يك رادار و با اسكن دوگانه نورانيترين نقطهي فضا را مييابد. در روش جديد اسكن دوگانه ابتدا تمام فضا با گام (زاويه)هاي بزرگ و سرعت بالا توسط يك سنسور اسكن ميشود تا نورانيترين ناحيهي فضا را رديابي كند. سپس توسط سنسوري ديگر و با گامهاي كوچك و دقت بالا نورانيترين نقطهي اين ناحيه يا همان نورانيترين نقطهي فضا مشخص ميشود. براي بالابردن دقت نيز استوانههاي بهبود دقت مخصوصي طراحي و ساخته شد. مشكلات جوي، نورهاي مزاحم و محاسبات نجومي توسط اين ردياب كاملا رفع شده است. زمينهي فني خورشيدياب، برق، الكترونيك، كنترل، اتوماسيون و مكانيك ميباشد.
نويز مد مشترك از جمله مشكلات رايج در بحث سازگاري الكترومعناطيسي ادوات و تجهيزات الكترونيكي مي باشد. در فركانس هاي پايين (كمتر از يگ گيگا هرتز) متداول ترين روش مقابله با نويز مد مشترك، استفاده از چوك مد مشترك (common mode chock ) مي باشد. CM chock داراي هسته اي با نفوذپذيري مغناطيسي بالا است كه با ايجاد كوپلينگ مغناطيسي بين دو سيگنال، مولفه مد مشترك آن را حذف مي كند. اما در فركانس هاي بالا براي كاربرد هاي راديويي و ريز موج اين روش غير قابل استفاده است، چرا كه مقدار نفوذپذيري مغناطيسي مواد در فركانس بالاي يك گيگا هرتز به شدت افت كرده و به مقدار واحد مي رسد. لذا براي فركانس هاي بالا از فيلتر هاي خاص ريز موج به منظور حذف نويز مد مشترك استفاده مي شود. در اين اختراع ساختار جديد براي اين نوع فيلتر ها ارائه شده است كه علاوه بر حذف نويز مد مشترك در طيف بسيار وسيعي از فركانس ها، در مد تفاضلي نيز خاصيت فيلتر ميان گذر دارد و باند خاصي را عبور مي دهد. سادگي ساختمان و كوچكي ابعاد اين فيلتر از جمله مزاياي آن است.
موارد یافت شده: 3